Project paolo.nu

Website van paolo.nu
logo van paolo.nu

Over Paolo

Paolo is een copywriter, schrijver en journalist. Hij wilde graag een nieuwe WordPress website waarop hij zelf blogs kan schrijven en eenvoudig zijn portfolio kan aanvullen en beheren.

De uitdaging 

Zijn website was verouderd, hij kon het niet beheren zoals hij dat wilde. De website werkte niet naar behoren op verschillende apparaten zoals mobiel en tablets. Zijn bereik naar gebruikers was dus niet optimaal. 

Wat is het doel

Paolo wilde zijn werk op een eenvoudige manier op zijn website plaatsen. Naast dat hij fantastische blogs op zijn website wilt plaatsen, wilde hij ook een online portfolio hebben. 

Zo heeft hij reclames gemaakt die onderverdeeld zijn in Radio en TV. Daarbij heeft hij een fantastisch portfolio opgebouwd als journalist en voor verschillende magazines tekst geschreven die hij ook wil vertonen op de website. 

De oplossing

WordPress is uit zichzelf al op een blog gebaseerde CMS. Eenvoudig in gebruik en de training die ik hierbij gaf vond hij erg fijn. Hierna heb ik nog een paar korte tutorial filmpjes naar hem toegestuurd zodat hij dit altijd terug kon kijken.

Naast dat hij een portfolio heeft en blogs wil schrijven wilde hij graag een nieuwsbrief systeem hebben op zijn website. Dit heb ik samen met Paolo ingericht via Mailchimp.

Ook wilde hij graag meten hoeveel mensen er op zijn website komen. Dus heb ik hem naast Google Analytics ook ons WordPress Support Contract aangeraden. Hiermee krijgt hij maandelijks een rapportage binnen waarop hij eenvoudig kan inzien hoeveel gebruikers er op zijn website komen en welke pagina’s bekeken worden.

De ontwikkeling

Wij zijn gestart met een verse WordPress installatie, hierbij hebben wij gekozen voor een thema dat lijkt op zijn huidige website, waarbij we zijn huidige huisstijl intact heb gehouden. Wij zorgden ervoor dat de klant eenvoudig bij de acceptatie omgeving kon komen om zelf zijn website in te zien en akkoord op richtingen te geven.

Hierna hebben wij een plan opgezet en besproken met Paolo over welke pagina’s teksten en afbeeldingen overgenomen moesten worden. Daarna was het contentmigratie. Aanvullen, netjes maken en technisch inrichten.
Veel communiceren en samenwerken voor een prachtig resultaat. 

Ook wilde Paolo graag een slider, dus heb ik dit toegevoegd aan zijn homepage. Ook is de website nu fijn te gebruiken op de mobiel en tablet. Overal is rekening mee gehouden. 

Bijzonderheden

Paolo.nu wilde geen contactpagina of contactformulier. Deze zal je dan ook niet vinden op zijn website. Alle contact informatie kan je vinden zodra je op zijn website komt.

De resultaten:

Hij kan nu eenvoudig nieuwsbrieven maken en met 1 druk op de knop al zijn fans bereiken. Hij kan de blogs overal waar hij is aanpassen en toevoegen als hij wilt. 

Google analytics meet het website verkeer en daarvan ontvangt hij elke maand een overzichtelijke rapportage in zijn mailbox, zodat hij onbezorgt en in een overzicht kan zien of zijn campagnes goed lopen. 

Hij heeft zijn website nu zelf compleet in beheer. 

Wat hebben we Geleverd

Offerte

Soort pakket en producten

In Paolo's eigen woorden:

Ik had een site die qua inhoud voldeed, maar die technisch sterk was verouderd. De kenner – en dat zijn er veel onder mijn klanten – herkende meteen het lang verstreken bouwjaar.

Maar ik zag erg op tegen het werk dat een nieuwe site zou vragen, de voornaamste reden om er lang mee te wachten. Ik had bijvoorbeeld al mijn foto’s (dat zijn er veel!) in de exacte pixelmaten op mijn oude site staan. Die kon ik niet zomaar herplaatsen, ik moest nieuwe maten aanleveren. Joyce was hierbij heel behulpzaam waardoor alles sneller ging dan ik had gevreesd.

Vooral die ontzorging was voor mij belangrijk omdat ik heel veel werk heb en mijn klanten voor gaan. Daarnaast vond ik het overgangsmoment belangrijk: ik wilde geen moment uit de lucht zijn en dat is ook niet gebeurd.Ook de keuze van het juiste WordPress-sjabloon ging lekker.

Joyce deed voorstellen die paste bij wat ik zocht en wist aanpassingen te realiseren die er echt mijn site van maakte. Hetzelfde geldt voor mijn nieuwsbrief.Ik heb nu een actuele website waar ik zelf goed mee uit de voeten kan. En als ik vergeten ben hoe iets werkte, dan is er Joyce er om te helpen. Of voor iets extra’s: zoals het plaatsen van een button ter gelegenheid van de roman die ik schreef.Ik denk dan ook dat we nog lang zullen samenwerken.
5/5

Oude VS nieuwe website

Deel dit bericht!

Dit vindt je wellicht ook interessant:

Leave a Reply