WordPress updates uitbesteden of zelf doen?

Ik heb een WordPress website gemaakt in 2019. En ik durf geen updates meer te doen omdat hij constant stuk gaat en ik weer een backup terug moet plaatsen. Ik denk dat ik hulp nodig heb, wat zijn de kosten om dit eventueel te herstellen door jullie?

Wij weten uit ervaring dat veilig updaten soms nog wel eens voor wat problemen en stress kan zorgen, daarom hebben we Managed hosting pakketten tot leven gebracht. Hiermee gebruiken we alle techniek die nodig is voor de verzorging van jouw website.

Hierdoor blijft je website in constant up to date en hoef je er zelf niet meer naar om te kijken. Zo kan jij je met belangrijke dingen bezig houden terwijl wij je website gezond houden. Dit scheelt uiteindelijk hoofdpijn en onnodige kosten.

Da’s handig als je zelf geen tijd wilt besteden aan updates en onderhoud en dit toch liever aan de specialist overlaat.

Heb ik nou echt een Managed hosting pakket nodig?

Ja en nee, de keuze is uiteraard geheel aan jezelf. Je website is misschien wel je belangrijkste bron aan nieuwe leads en mensen die graag een product van je willen kopen. Zelfs als je website niet centraal staat aan je bedrijf. Is het belang van een goed werkende website groot. Je website is tenslotte het visitekaartje van je bedrijf en bepaald uiteindelijk hoe bezoekers of klanten over je bedrijf denken.

Hoe zorg ik zelf voor een goed werkende website?

Plan jezelf in om regulier onderhoud te doen aan de website, zoals het uitvoeren van de software-updates, beveiligings-updates en optimalisering van prestaties. Je kunt hier lezen hoe je je eigen updates kan uitvoeren
Of kies voor een WordPress Roadmap of voor een Managed Hosting als je hier geen tijd of kennis voor hebt.

Het niet doen van updates

Doe je dit uiteindelijk niet? Dan loop je risico op beveiliging en prestatie-issues. Ik wil niet dramatisch zijn, maar als je hier te lang mee wacht kan je website hier volledig onbruikbaar door worden. Hierdoor loop je uiteindelijk dus sales en misschien leads mis, en dus inkomsten.

Het niet doen van onderhoud en updates zorgt namelijk voor zwakheden in je website. Deze zwakheden worden gebruikt door bots en hackers om illegaal toegang te verkrijgen tot je website. Lukt het een bot of hacker om in je website te komen? 

Dan kan je te maken krijgen met een virus, malware, verlies van gegevens of data of misschien erger, zoals het doorsturen van je gebruiker naar een virus website met IP-tracking. Natuurlijk hopen we dat dit niet gebeurt, maar dit zijn helaas de scenario’s.

Updates doen zijn belangrijk

We begrijpen hoe belangrijk het is dat een website veilig en up-to-date blijft. Daarom bieden we het Managed Hosting pakket aan. Hierin zorgen we dat je website onderhouden blijft, reguliere updates krijgt en de beveiliging altijd strak staat. 

Ook hebben we een monitoring waarop wij direct een notificatie binnen krijgen op het moment dat je website offline gaat, zelfs als we even naar de supermarkt zijn voor lunch kunnen we snel schakelen voor jou. Zo zorgen wij voor jouw website, en jij voor je bedrijf.

Ook hebben we een monitoring waarop wij direct een notificatie binnen krijgen op het moment dat je website offline gaat

Je hebt het over onderhoud. Maar wat houdt onderhoud nu precies in?

Als we spreken over onderhoud, is het puur technisch. Wij plegen updates uit, en kijken vervolgens of alle functionaliteiten van de website naar behoren werken. Als er errors zijn die functionaliteiten van de website in de weg zitten dan kijken wij hier ook direct naar.

We kijken naar de snelheid van je website en/of alles netjes uitlaadt. Ook runnen wij een Site-diagnose via de WordPress Site-diagnose tool. Hierin kunnen wij zien of je website nog genoeg schrijfruimte heeft, of op de juiste PHP-versie loopt.

Hier staat inhoudelijke onderhoud buiten van. Wij doen geen inhoudelijke onderhoud waarbij wij blogs voor jou plaatsen of nieuwe producten zonder dat hier voor gevraagd is (via bijvoorbeeld een roadmap). 

Zelf je website onderhouden

Mocht je zelf je website onderhouden door content te plaatsen en per ongeluk iets kapot maken door links te veranderen, of iets kapot maken door gevaarlijke plugins te installeren. Dan kunnen wij kosteloos een back-up voor je terugplaatsen.

Mocht dit probleem dieper liggen door het doen van eigen aanpassingen op de website, dan zijn wij hier niet verantwoordelijk voor en zullen wij hier kosten op basis van nacalculatie voor in rekening brengen.

Mocht je dit nu allemaal voor willen zijn en eigenlijk geen zin hebben in onverwachte kosten of kans op een kapotte website na updates. Dan kun je bij ons ook een onderhoudscontract afnemen waarin wij samen bespreken wat het beste is voor je website voor een aantal uur per maand waarbij we je website extra in de watten leggen.

Helaas zijn er nog wel een paar mythes over het Managed pakket bij vele WordPress agency’s.

Mythe een: Ik heb je niet nodig, dit doe ik zelf.

Als je de vaardigheden hebt om je eigen website-updates te geven en te onderhouden dan kun je dit natuurlijk zelf prima doen. Maar vind je het toch spannend om op de update knoppen te klikken en niet begrijpt in diepgang waarom dit moet gebeuren en wat de risico’s zijn, dan raden we dit af.

Een update doen is “gewoon” op de update-knop klikken. Echter is er maar een fout nodig in een update om je hoofdpijn en een duur probleem te bezorgen. Het kan bijvoorbeeld mislopen op een versie van een plug-in die “ineens” niet meer samenwerkt met je thema of andere plug-in. 

Je zult helaas niet de eerste zijn die dit overkomt. Als je dan hulp nodig hebt zijn wij er direct voor je, daarbij aangevend dat als je een Unmanaged website hebt dit op kosten van nacalculatie wordt opgelost. Je kunt hier lezen hoe je zelf de updates kan uitvoeren.

Mythe twee: Deze service is gewoon een manier om extra geld te verdienen. 

Als je schade hebt aan je bedrijf kan dit lelijke gevolgen hebben. We zijn er om dit te voorkomen zodat de kosten juist niet hoog oplopen.
Met het Managed hosting pakket krijg je toegang tot premium (beveiligings- & optimalisatie) plug-ins, back-ups tot 2 maanden/2 weken/ 5 dagen terug, updates en kun je gebruik maken van onze service / persoonlijke ondersteuning.

Dit krijg je niet bij een Unmanaged hosting. Mocht je een Unmanaged website hebben en geen updates uitvoeren. Dan staan wij niet garant voor je als je website gehackt wordt. Tuurlijk staan we direct voor je klaar als dit gebeurt. Helaas wordt dit herstel dan gerekend op basis van nacalculatie en moeten wij dit in onze planning proppen om zo snel mogelijk op te lossen.

Je bent dan ook een stuk goedkoper uit als je vooraf al een Managed Hosting hebt, omdat wij je vangnet zijn.

Kies je voor Managed, dan kun jij je richten op je bedrijf en zorgen wij voor de beveiliging, optimalisatie en updates.

Mythe drie: Dit is onbelangrijk want ik verkoop niets op mijn website. 

Dat je niets verkoop op je website staat buiten het feit dat er updates en onderhoud gedaan moet worden. Uiteindelijk is je website het visitekaartje voor je website, dus ook als je niks verkoopt, is onderhoud belangrijk.

Want ondanks dat je niks verkoopt via je website, kan het zijn dat bezoekers mogelijk persoonlijke informatie achterlaten op je website via bijvoorbeeld een contactformulier of cookies plaatsen zonder toestemming. Het is uiteindelijk jouw verantwoordelijkheid om hier netjes mee om te gaan en te beschermen.

Wanneer je website niet goed werkt of een foutmelding geeft, of een bezoeker doorstuurt naar een malafide website kost dit je niet alleen een klant. Maar kan het ook nog eens tot een behoorlijke reputatie schade leiden. En dat is natuurlijk wat we altijd willen voor zijn.

Wil je meer weten over onze Managed Hostings of Webshop pakketten? Lees dan de pagina’s of neem contact met ons op

Wij helpen je graag verder

Vergelijking van Managed en Unmanaged hosting

Managed hosting vanaf 12 euro per maand

Unmanaged hosting vanaf 9 euro per maand

Deel dit bericht!

Dit vindt je wellicht ook interessant:

Oplossingscentrum

WordPress CMS

Wat is WordPress? Eenvoudig en snel je eigen website beheren waar je ook bent WordPress

Leave a Reply