WordPress updates uitbesteden of zelf doen?

Ik heb een WordPress website gemaakt in 2019. En ik durf geen updates meer te doen omdat hij dan stuk gaat en ik weer een backup terug moet plaatsen. Ik denk dat ik hulp nodig heb. Wat zijn de kosten om dit eventueel te laten herstellen door jullie?

Wij weten uit ervaring dat updates soms wel eens voor problemen en stress kan zorgen, daarom hebben we Managed hosting pakketten tot leven gebracht. Hiermee gebruiken we techniek die nodig is voor de verzorging van jouw website.

Hierdoor blijft je website in constant up-to-date en hoef je er zelf niet meer naar om te kijken. Zo kan jij je met belangrijke dingen bezig houden terwijl wij je website gezond houden. Dit scheelt uiteindelijk hoofdpijn en onnodige kosten.

Heb ik nou echt een Managed hosting pakket nodig?

Deze keuze is geheel aan jezelf. Je website is misschien wel je belangrijkste bron van nieuwe leads en mensen die graag een product van je willen kopen. Zelfs als je website niet centraal staat aan je bedrijf is het belang van een goed werkende website groot. Je website is tenslotte het visitekaartje van je bedrijf en bepaald uiteindelijk hoe bezoekers of klanten over je bedrijf denken.

Hoe zorg ik zelf voor een goed werkende website?

Plan jezelf in om regulier onderhoud te doen aan de website, zoals het uitvoeren van de software-updates, beveiligings-updates en optimalisering van snelheid. Je kunt hier lezen hoe je je eigen updates kan uitvoeren

Of kies voor een WordPress Roadmap of voor een Managed Hosting als je hier geen tijd of kennis voor hebt.

Het niet doen van updates

Je kan er ook voor kiezen om geen updates of onderhoud te doen. Maar dan loop je risico op beveiliging en prestatie-issues. Als je hier te lang mee wacht kan je website hier volledig onbruikbaar door worden. Hierdoor loop je uiteindelijk dus sales en misschien leads mis, en dus inkomsten.

Het niet doen van onderhoud en updates zorgt namelijk voor zwakheden in je website. Deze zwakheden worden gebruikt door bots en hackers om illegaal toegang te verkrijgen tot je website.

Lukt het een bot of hacker om in je website te komen? Dan kan je te maken krijgen met een virus, malware, verlies van gegevens of data of misschien erger; dat je bezoekers besmet. Natuurlijk hopen we dat dit niet gebeurt, maar dit zijn helaas de scenario’s.

Het Managed hosting pakket

We snappen hoe belangrijk het is dat een website veilig en up-to-date blijft. Daarom bieden we het Managed Hosting pakket aan. Hierin zorgen we dat je website onderhouden blijft, reguliere updates krijgt en de beveiliging altijd streng is.

Je hebt het over onderhoud. Maar wat houdt onderhoud nu precies in?

Als we spreken over onderhoud, is het geheel technisch. Wij voeren updates uit en kijken of alle functionaliteiten van de website naar behoren werken. Als er errors zijn die functionaliteiten van de website in de weg zitten dan kijken wij hier ook direct naar.

We kijken naar de snelheid van je website en/of alles netjes laad. Ook runnen wij een Site-diagnose via de WordPress Site-diagnose tool. Hierin kunnen wij zien of je website nog genoeg schrijfruimte heeft, of op de juiste PHP-versie loopt.

Hier staat inhoudelijke onderhoud buiten van. Wij doen geen inhoudelijke onderhoud waarbij wij blogs voor jou plaatsen of nieuwe producten zonder dat hier voor gevraagd is (via bijvoorbeeld een roadmap). 

Zelf je website onderhouden

Mocht je zelf je website onderhouden door content te plaatsen en per ongeluk iets kapot maken door links te veranderen of iets kapot maken door gevaarlijke plugins te installeren. Dan kunnen wij kosteloos een back-up voor je terugplaatsen.

Mocht dit probleem dieper liggen door het doen van eigen aanpassingen op de website, dan zijn wij hier niet verantwoordelijk voor en zullen wij hier kosten op basis van nacalculatie voor in rekening brengen.

Mocht je dit nu allemaal voor willen zijn en eigenlijk geen zin hebben in onverwachte kosten of kans op een kapotte website na updates. Dan kun je bij ons ook een onderhoudscontract afnemen waarin wij samen bespreken wat het beste is voor je website voor een aantal uur per maand waarbij we je website extra aandacht geven dmv een planning.

 

Vergelijking van Managed en Unmanaged hosting

Managed hosting vanaf 12 euro per maand

Unmanaged hosting vanaf 9 euro per maand

Deel dit bericht!

Dit vindt je wellicht ook interessant:

Website van paolo.nu
Ons Werk

Project paolo.nu

Paolo wilde zijn werk op een eenvoudige manier op zijn website plaatsen. Naast dat hij fantastische blogs op zijn website wilt plaatsen, wilde hij ook een online portfolio hebben.

Leave a Reply