Maak je website meertalig

Wat is WPML?

De plugin waarmee je je website meertalig kan maken.

De afkorting WPML staat voor “WordPress Multi Langual”. Het is een populaire plugin voor WordPress waarmee websites meertalig kunnen worden gemaakt, met ondersteuning voor meer dan 40 talen.

Het stelt beheerders in staat om meerdere talen te beheren, te vertalen en weer te geven op een nette en professionele manier. Zodat gebruikers elk gemak hebben als ze de taal van de website willen veranderen.

WPML heeft uiteraard ook functies voor taalswitchers, SEO-optimalisatie en integratie met populaire vertaaldiensten.

Meer informatie onder het filmpje

Hoe kan ik gebruik maken van WPML?

Wil je je WordPress-website meertalig maken? Dan is WPML de juiste plugin voor jou! Het is superhandig en kan meer dan 40 talen ondersteunen. Je hoeft alleen maar de plugin te downloaden en te installeren op je website.

Daarna kun je gemakkelijk verschillende talen beheren en vertalen. Je kunt ook kiezen uit verschillende vertaaldiensten om je te helpen. Met WPML is het allemaal een eitje!

Wat kost WPML?

WPML heeft verschillende abonnementsopties, afhankelijk van de functies die je nodig hebt en het aantal websites dat je wilt ondersteunen.

De meest populaire optie is het jaarabonnement voor $39, waarmee je toegang krijgt tot alle belangrijke functies en ondersteuning voor één website.

Er zijn ook abonnementen beschikbaar voor meerdere websites en levenslange toegang tot alle functies.

Houd er rekening mee dat deze prijzen kunnen veranderen en dat er vaak kortingen beschikbaar zijn tijdens speciale promoties.

Meer informatie onder de afbeelding

blue and white globe with blue plastic frame
Maak je website meertalig

De voordelen en nadelen van WPML

Voordelen:

  1. Meertalige ondersteuning: WPML biedt uitgebreide mogelijkheden voor het maken en beheren van meertalige websites, waardoor het gemakkelijk is om je website voor verschillende doelgroepen toegankelijk te maken.
  2. Integratie met vertaaldiensten: WPML biedt integratie met populaire vertaaldiensten zoals DeepL en Google Translate, wat het gemakkelijk maakt om de inhoud van je website snel te vertalen.
  3. Gemakkelijk te gebruiken: WPML heeft een intuïtieve interface waarmee je gemakkelijk talen kunt beheren, inhoud kunt vertalen en je meertalige website kunt onderhouden.

Nadelen:

  1. Prijs: WPML is niet de goedkoopste oplossing voor meertalige websites. Abonnementen kunnen duur zijn, vooral als je meerdere websites wilt ondersteunen.
  2. Technische complexiteit: Het configureren en instellen van WPML kan enige technische kennis vereisen, vooral als het gaat om het instellen van URL-structuur en serverconfiguratie.
  3. Mogelijke prestatie-impact: WPML kan de prestaties van je website enigszins beïnvloeden, vooral als je veel talen en inhoud hebt. Dit kan echter worden geminimaliseerd door caching en optimalisatie van de server.

Uiteraard zijn er meerdere vertalings plugins beschikbaar voor WordPress. Er zijn verschillende plugins die misschien beter passen bij jou die ieder hun eigen voordelen en nadelen hebben. De volgende plugins zijn vergelijkbaar met WPML:

  • Polylang
  • Weglot
  • TranslatePress
  • MultilingualPress

Deze plugins hebben allemaal redelijk dezelfde functionaliteiten met ieder hun eigen voor en nadelen. Het is belangrijk om de functies en prijzen van elke optie te vergelijken voordat je een keuze maakt.

WPML is echter een van de meest populaire en uitgebreide meertaligheids plugins beschikbaar voor WordPress.

Wil je graag je website vertalen naar meerdere talen en je bereik vergroten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Maak je website meertalig

Deel dit bericht!

Dit vindt je wellicht ook interessant:

Website van paolo.nu
Ons Werk

Project paolo.nu

Paolo wilde zijn werk op een eenvoudige manier op zijn website plaatsen. Naast dat hij fantastische blogs op zijn website wilt plaatsen, wilde hij ook een online portfolio hebben.

Leave a Reply