Je eigen webshop

03/03/2023

Wat is Woocommerce?

Woocommerce is de plugin voor online winkels.

Ben je op zoek naar een gemakkelijke manier om een online winkel te starten en te beheren? Zoek niet verder.

Met deze gratis en open-source plugin voor WordPress, kan je in no-time jouw eigen online shop opzetten. Het is eenvoudig te gebruiken en biedt een ton aan handige functies om jouw producten en diensten te verkopen.

Je kan betalingsverwerking, productbeheer, verzending en belastingberekening regelen, en het kan zelfs worden uitgebreid met verschillende add-ons en extensies.

Geen gedoe meer, gewoon een snelle en gemakkelijke manier om je online aanwezigheid te vergroten en meer te verkopen. 

Meer informatie onder het filmpje.

Hoe kan ik gebruik maken van Woocommerce?

Om gebruik te maken van WooCommerce, moet je een WordPress-website hebben. Als je nog geen website hebt, kun je er een bij ons laten maken. 

Zodra je een WordPress-website hebt, kan je de WooCommerce-plugin installeren en activeren. Dit kan gedaan worden door naar het Plugins-menu te gaan, op Nieuwe toevoegen te klikken en WooCommerce in de zoekbalk te typen. Klik vervolgens op Installeren en activeer de plugin.

Na activering zal WooCommerce een installatiewizard starten die je door de basisinstellingen van de plugin zal leiden, zoals het instellen van je winkellocatie, valuta, betalings- en verzendopties en belastingregels.

Nu kun je beginnen met het toevoegen van producten aan je winkel, het aanpassen van het winkelontwerp en -layout, het beheren van bestellingen en het bijhouden van de prestaties van je online winkel.

Als je meer functies nodig hebt, kan je ook extensies en add-ons installeren, die beschikbaar zijn in de WooCommerce Marketplace. Hier kan je functionaliteit toevoegen, zoals het verkopen van abonnementen, het beheren van lidmaatschappen en het verstrekken van kortingsbonnen.

 

Meer info onder de afbeelding

Wat zijn de voor en nadelen van Woocommerce?

Voordelen van WooCommerce:

 • Gratis en open-source eCommerce-plugin voor WordPress
 • Gemakkelijk te installeren en te gebruiken
 • Brede scala aan functies en aanpassingsmogelijkheden
 • Integratie met veel populaire betalings- en verzenddiensten
 • Grote gemeenschap en veel beschikbare documentatie en tutorials
 • Mogelijkheid om uit te breiden met extensies en add-ons

Nadelen van WooCommerce:

 • Afhankelijk van de hosting van de website voor de prestaties
 • Meer technische kennis vereist in vergelijking met sommige andere eCommerce-platforms
 • Sommige functies vereisen extra betaling voor extensies en add-ons
 • Ondersteuning alleen beschikbaar via forums en ticketsysteem (geen directe telefonische ondersteuning)
 • Kan te uitgebreid zijn voor zeer kleine online winkels met weinig producten

Nee, WooCommerce is niet de enige plugin om een webshop te bouwen voor WordPress, maar het is wel de meest populaire (eenvoudige) en uitgebreide eCommerce-plugin voor dit platform.

Er zijn ook andere eCommerce-plugins beschikbaar, zoals Easy Digital Downloads, WP eCommerce, Ecwid en meer.

Elke plugin heeft zijn eigen functies en aanpassingsmogelijkheden, dus het is belangrijk om te onderzoeken welke het beste past bij de specifieke behoeften van jouw bedrijf.

Wil je graag een professionele WordPress-webshop, maar heb je niet de tijd of technische vaardigheden om dit zelf te doen?

Geen zorgen, wij kunnen je helpen! Ons team van ervaren ontwikkelaars kan een aangepaste WooCommerce-webshop bouwen die past bij jouw specifieke behoeften en eisen.

Van productbeheer en betalingsverwerking tot verzending en belastingberekening, we nemen alles in handen zodat jij je kunt concentreren op het runnen van jouw bedrijf.

Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons jouw droomwebshop bouwen! Laat je email hieronder achter als je interesse hebt. 

Ik wil graag een webshop