WhatsApp voor je website

Whatsapp logo

Wat is WhatsApp?

De chat voor makkelijk in contact blijven met klanten

Laat je bezoekers direct contact met je opnemen via WhatsApp op je WordPress website!

Met WhatsApp op je website kunnen bezoekers direct contact met je opnemen via de populaire messaging app.

Je kunt bijvoorbeeld een WhatsApp-knop op je website plaatsen, zodat bezoekers je gemakkelijk kunnen bereiken voor vragen, opmerkingen of feedback.

Ook kun je via WhatsApp snel en efficiënt klantenservice bieden en zelfs automatische berichten instellen om de communicatie met je bezoekers te stroomlijnen.

Meer informatie onder het filmpje

Hoe kan ik Whatsapp gebruiken op mijn WordPress website?

Je kunt WhatsApp op je WordPress website integreren door middel van een plugin.

Er zijn verschillende gratis en betaalde plugins beschikbaar die je kunt gebruiken. Nadat je de plugin hebt geïnstalleerd en geactiveerd, kun je de instellingen aanpassen en de WhatsApp-widget op de gewenste pagina’s of berichten van je website plaatsen.

Bezoekers kunnen dan op de widget klikken om rechtstreeks contact met je op te nemen via WhatsApp. Zo simpel is het.

Meer informatie onder de afbeelding

Soorten chatprogrammas

De voordelen en nadelen van een chat op je website

Het gebruik van een chat op je website heeft verschillende voordelen, zoals:

  1. Snelle en directe communicatie: Bezoekers kunnen snel en gemakkelijk vragen stellen of problemen melden zonder een e-mail te sturen of een telefoonnummer te bellen.

  2. Verbeterde klantenservice: Door direct contact te hebben met bezoekers, kun je hun problemen sneller oplossen en een betere klantenservice bieden.

  3. Verhoogde conversie: Het aanbieden van directe hulp via de chat kan de conversie verhogen, omdat bezoekers sneller antwoord krijgen op hun vragen en meer vertrouwen hebben in je bedrijf.

  4. Betere klantinzichten: Door de chatgesprekken op te slaan en te analyseren, kun je meer inzicht krijgen in de behoeften en problemen van je klanten en je producten of diensten verbeteren.

  5. Concurrentievoordeel: Het aanbieden van een chatfunctie kan een concurrentievoordeel bieden ten opzichte van bedrijven die dit niet doen en kan je bedrijf onderscheiden van anderen in jouw branche.

Het gebruik van een chat op je website heeft ook enkele nadelen waar je rekening mee moet houden:

  1. Beperkte beschikbaarheid: Een chat is vaak alleen beschikbaar tijdens kantooruren en niet 24/7. Dit kan bezoekers frustreren als ze buiten kantooruren vragen hebben. 

    Uiteraard kan je hiervoor een afwezigheidstekst instellen waarbij je bezoekers duidelijk maakt dat ze zo snel mogelijk beantwoord zullen worden in de uren dat je werkt.

  2. Mogelijkheid tot misbruik: Omdat iedereen toegang heeft tot de chat, is er een risico op misbruik door spammers en trollen.

  3. Mogelijke vertragingen: Als er te veel chats tegelijkertijd binnenkomen, kan het zijn dat je niet in staat bent om snel te reageren, wat kan leiden tot vertragingen in de communicatie met bezoekers.

  4. Vereist menselijke interactie: In tegenstelling tot een chatbot, vereist het beantwoorden van chats menselijke interactie en kan het tijd en middelen kosten om te beheren.

    Er moet dus iemand beschikbaar zijn om de chats te beantwoorden.

Net als vele andere software programma’s zijn er uiteraard meerdere soorten goede chats die je op je website kan gebruiken. 

  1. Facebook Messenger: Een veelgebruikte chat-app die vergelijkbaar is met WhatsApp en eigendom is van Facebook. Het is eenvoudig te integreren met je website en biedt snelle en directe communicatie met bezoekers.

  2. Slack: Een populaire zakelijke chat-app die wordt gebruikt door teams over de hele wereld. Het biedt mogelijkheden voor groepschats en directe berichten, en kan worden geïntegreerd met je website.

  3. LiveChat: Een krachtige chatsoftware die speciaal is ontworpen voor klantenservice. Het biedt snelle en effectieve communicatie met bezoekers en heeft veel handige functies, zoals chatbots en integraties met andere tools.

  4. Tawk.to: Een gratis live chat-software die kan worden gebruikt om in contact te komen met bezoekers van je website. Het biedt veel functies, zoals onbeperkte chats, aangepaste widgets en rapportage.

  5. Zendesk Chat: Een geavanceerde chatoplossing die kan worden gebruikt om klantenondersteuning te bieden via live chat. Het biedt een groot aantal functies, zoals chatbots, aangepaste branding en integraties met andere tools.

Deze handige tools hebben ieder hun eigen voor en nadelen en functionaliteiten. 

Wil je graag whatsapp of een soortgelijke chat op je WordPress website geïnstalleerd hebben, maar weet je niet waar je moet starten? Dan helpen wij jou graag. 

Laat hieronder je e-mail achter, dan nemen we contact met je op om een chat te installeren op je website.

Ik wil graag Whatsapp op mijn website

Deel dit bericht!

Dit vindt je wellicht ook interessant:

Leave a Reply