Wat komt er eigenlijk tegenwoordig allemaal kijken bij het hosten van een website?

28/06/2022

Wij hosten websites. Voor de meeste van onze klanten is dit een absoluut oninteressant onderwerp. “Mijn website moet het gewoon doen” is wat we in de meeste gevallen te horen krijgen van onze klanten. Nou dat ‘gewoon doen’ is de laatste paar jaar niet zo eenvoudig meer geworden.

Dit is een kijkje achter de schermen waarmee wij ervoor zorgen dat je website ‘Het gewoon doet’.

Snelle servers

Een belangrijk onderdeel is dat je website snel laadt. Niet alleen bezoekers hebben tegenwoordig de aandachtsspanne van een goudvis, maar je krijgt ook strafpunten van Google als je website te langzaam laadt. Daarom maken wij gebruik van supersnelle servers met LiteSpeed die jouw website razendsnel laden.

Contactformulier e-mail die gegarandeerd aankomt

Een lastig maar cruciaal onderwerp is het contactformulier op je website. Niet alleen is dat commercieel zwaarwegend, dat is het punt van de zo vaak verlangde conversie, maar het is knap lastig om de e-mail die verstuurd wordt vanuit je contact formulier NIET in de spam folder van jou of de afzender aan te laten komen. Ons geheim is dat wij een parallelle externe e-mail server hebben die alleen maar dit als functie heeft. Wij maken dus geen gebruik van de ingebouwde mailserver van de hosting omdat deze vaker wel dan niet in de spam terecht komt.

WordPress Update Garantie

Een ander cruciaal onderdeel voor de veiligheid van je website is het doorvoeren van de verschillende software updates voor zowel WordPress als voor je plugins. Geen hele grote klus maar wel één met twee kanttekeningen. (1) Je moet deze updates consistent uitvoeren. Minimaal eens per maand om precies te zijn. En dat blijkt voor veel mensen niet altijd eenvoudig te plannen te zijn. (2) Updates gaan soms niet goed en als dit gebeurt, is dit vaak bij een plugin. En dan is je website stuk. Het repareren kan ineens erg ingewikkeld worden. Wij plaatsen dan meteen een backup terug en leggen je een oplossing voor zodat dit snel opgelost wordt.

DDOS aanvallen afslaan

Sommige van onze klanten krijgen wel eens een DDOS aanval over zich heen. Dit is een type aanval waarbij met bijvoorbeeld 50.000 computers tegelijkertijd een website opgevraagd wordt. Je website raakt dan overbelast en is daardoor niet meer bereikbaar. Vervelend. En zeker dat dit type aanval voor een hacker steeds eenvoudiger aan het worden is. We’ve got your back! Met een speciale externe dienst worden dit soort aanvallen afgeslagen. Dan kunnen ze nog zo hard hun best doen, jouw website blijft daarna gewoon draaien bij een DDOS aanval.

Plugins die je website versnellen

Zoals eerder beschreven is een snelle website een must geworden. Een snelle server helpt veel, maar het kan nog beter. Om je website nog sneller te maken zijn er verschillende plugins die je website in de turbostand zetten. Het vinden van precies de juiste plugin in het plugin-oerwoud hebben wij al voor je gedaan en we stellen dit type plugins vervolgens messcherp voor je in.

Automatische backups

De ene backup is helaas de andere niet. En vaak kom je daar pas achter als je de backup nodig hebt. Wij zorgen voor zowel de backup van je website als de backup van de hele server waar je website op staat. Wil je een backup teruggezet hebben? Dat is geen probleem bij ons.

Uptime monitoring

Wij houden je website in de gaten. Als je website down gaat dan krijgen wij per direct daar een melding van op onze telefoons. Zo houden wij de vinger aan de pols als er wat aan de hand is en komen daarop gelijk in actie. Wij vinden het fijn om eerder dan jou te weten als er wat met je website aan de hand is. En vrijwel altijd hebben wij het probleem opgelost voordat je überhaupt doorhad dat er iets aan de hand was.

Tag Manager

Meten is weten. Om te weten wat er op je website gebeurt zijn er steeds meer applicaties die je website analyseren. Waarbij je ‘vroeger’ alleen Google Analytics had, heb je tegenwoordig een hele rits met applicaties die je website meten, analyseren en verschillende inzichten geven. En om deze applicaties allemaal in de header van je website toe te voegen is een beetje ouderwets. Daar heb je tegenwoordig een Tag Manager voor die dit allemaal keurig voor je website beheert. Wij stellen dat goed voor je in. Daarmee ben je niet alleen nu klaar, maar ook klaar voor de toekomstige veranderingen op dit snel ontwikkelende vlak.

Managed Hosting

Dit alles noemen wij managed hosting. Wij managen jouw hosting. Je website staat bij ons dus niet gewoon te staan, nee, wij werken hard achter de schermen om ervoor te zorgen dat jouw website ‘Het gewoon doet’. Dit is dan ook het verschil tussen een unmanaged passieve hosting en onze managed hosting. Kost wat, maar dan heb je ook wat. Vooral geen zorgen eigenlijk.

Aanbieding

Als je nog geen Managed Hosting hebt en wilt overstappen naar onze Managed Hosting, wij hebben momenteel een aanbieding voor je: De eerste 3 maanden krijg je van ons 50% korting op de managed hosting. Dezelfde kwaliteit maar dan voor de helft van het geld.

Interesse? Managed hosting aanvragen

En dan gaan we het in orde voor je maken.