Nooit meer een offline website

Wat is UptimeRobot?

Met Uptime Monitoring heb je altijd iemand achter de hand om je website online te houden

UptimeRobot is een essentieel hulpmiddel voor website-eigenaren en beheerders van servers.

Met deze monitoring kun je downtime voorkomen en op de hoogte blijven van de uptime-statussen van je website of server.

Het is een betrouwbare en gebruiksvriendelijke service die ons op de hoogte houdt via notificaties zodat we direct zien of er iets mis is. Zo is je website altijd online.

Ook biedt het ons gedetailleerde rapporten en statistieken om te helpen bij het analyseren van problemen en het verbeteren van de prestaties van je website of server.

Met UptimeRobot kan je gerust zijn dat je altijd online bent!

Hoe kan ik UptimeRobot gebruiken op mijn WordPress website?

Hiervoor zijn 2 opties:

Optie 1: Je hebt een Managed hosting bij ons. 

Je hoeft niks te doen. Wij houden de uptime van je website direct in de gaten op het moment dat je bij ons een Managed hosting hebt. Dit geldt ook voor Managed Hosting Start 

Optie 2: Je hebt geen hosting bij ons, of een Unmanaged hosting. 

Je kan UptimeRobot gebruiken om de uptime van je WordPress-website te bewaken en op de hoogte te blijven van eventuele downtime. Hier zijn de stappen om UptimeRobot te gebruiken voor je WordPress-website:

 1. Maak een gratis account aan op UptimeRobot.com en log in op je dashboard.
 2. Klik op ‘Add New Monitor’ en selecteer ‘HTTP(s)’ als monitor type.
 3. Voer de URL van je WordPress-website in en geef de monitor een naam.
 4. Kies de controle frequentie en selecteer de gewenste locaties van waaruit je wilt controleren.
 5. Stel de gewenste waarschuwings- en rapportage-opties in (bijv. e-mail, sms, enz.).
 6. Klik op ‘Create Monitor’ om de monitoring van je WordPress-website te starten.

UptimeRobot zal nu je WordPress-website monitoren en je op de hoogte houden van eventuele downtime via de door jou gekozen waarschuwingsmethoden. Het is ook mogelijk om UptimeRobot te integreren met Slack, PagerDuty, en andere services om notificaties te ontvangen in jouw favoriete communicatiekanaal.

 

Wall-E als Robot voor UptimeRobot (robot met gevoel)

De voor en nadelen van UptimeRobot

Voordelen:

 1. Gratis: UptimeRobot biedt een gratis versie aan die de meeste gebruikersbehoeften kan dekken.
 2. Eenvoudig te gebruiken: De interface is gebruiksvriendelijk en de setup is eenvoudig.
 3. Meerdere monitoring locaties: UptimeRobot heeft meer dan 50 locaties verspreid over de hele wereld, waardoor je de prestaties van jouw website of server vanuit verschillende locaties kan controleren.
 4. Verschillende integraties: UptimeRobot heeft integraties met verschillende services, waaronder Slack, PagerDuty en Zapier, om je op de hoogte te houden van eventuele downtime.
 5. Gedetailleerde rapporten: UptimeRobot biedt gedetailleerde rapporten en statistieken om je te helpen bij het analyseren van problemen en het verbeteren van de prestaties van je website of server.

Nadelen:

 1. Beperkte functies: De gratis versie heeft beperkte functies, zoals het ontbreken van de mogelijkheid om een SMS-notificatie te krijgen.
 2. Geen garantie: UptimeRobot biedt geen garantie voor de beschikbaarheid van jouw website of server.
 3. Geen server monitoring: UptimeRobot biedt geen diepgaande server monitoring, zoals CPU en geheugen gebruik. Het controleert alleen of de server online is of niet.

PresisWeb maakt gebruik van de Premium versie van UptimeRobot om alle Managed hosting klanten van het grootste gemak te voorzien. 

Ja, er zijn verschillende soortgelijke opties beschikbaar als UptimeRobot, waaronder:

 1. Pingdom: Pingdom biedt website- en servermonitoring, met functies zoals real-time incidentmeldingen, prestatierapporten, en integratie met andere tools.

 2. Site24x7: Site24x7 biedt monitoring van websites, servers, netwerken en applicaties, met functies zoals synthetische transactiemontage, rapportage en analyse, en integratie met meer dan 100 services.

 3. HetrixTools: HetrixTools biedt uptime monitoring, blacklist controle, SSL monitoring en andere tools voor websites en servers, met verschillende prijspunten en aangepaste monitoring mogelijkheden.

 4. StatusCake: StatusCake biedt website- en servermonitoring, met functies zoals uptime monitoring, real-time alerts, rapportage en analyse, en integratie met andere tools.

 5. Freshping: Freshping is een gratis website monitoring tool van Freshworks, met functies zoals 1-minuut controle interval, integratie met Slack, e-mail en SMS meldingen en API ondersteuning.

Dit zijn slechts enkele van de opties die beschikbaar zijn. Het is belangrijk om de functies, prijzen en integraties van verschillende monitoring tools te vergelijken om de beste optie te vinden die past bij jouw behoeften.

Ben je het beu om je zorgen te maken over de uptime van je website of server? Maak dan de overstap naar managed hosting!

Met managed hosting krijg je niet alleen een betrouwbare hostingoplossing, maar ook uptime monitoring als onderdeel van de service.

Je hoeft je geen zorgen te maken over de technische details, omdat het beheer van je website of server volledig wordt afgehandeld door professionals.

Dit betekent dat je je kan concentreren op het runnen van je bedrijf en het verbeteren van jouw online aanwezigheid, terwijl de experts zorgen voor de uptime monitoring en andere technische aspecten.

Maak nu de overstap naar managed hosting en zorg ervoor dat jouw website of server altijd online is!

Laat hieronder je email achter, dan nemen we contact met je op.

Unmanaged pakket omzetten naar Managed

Deel dit bericht!

Dit vindt je wellicht ook interessant:

Leave a Reply