Elementor Pagebuilder

03/03/2023
Elementor page builder logo

Wat is Elementor?

Een krachtige en gebruiksvriendelijke drag-and-drop paginabouwer plugin voor WordPress.

Dit is een WordPress-plugin die een visuele drag-and-drop interface biedt om aangepaste webpagina’s te maken zonder code te hoeven schrijven.

Het is een krachtig hulpmiddel voor professionals en bedrijven die op zoek zijn naar een efficiënte en effectieve manier om websites te ontwerpen en te bouwen.

Met deze tool kunt u snel en gemakkelijk professionele webpagina’s maken zonder veel technische kennis of ervaring te hebben.

Meer informatie onder het filmpje

Wat zijn de functies van Elementor?

 1. Drag-and-drop interface: De pagebuilder heeft een visuele interface waarmee je pagina’s kunt bouwen door elementen simpelweg te slepen en neer te zetten, zonder enige kennis van code.

 2. Aanpasbare widgets: Het biedt een breed scala aan widgets om je pagina’s aan te passen, zoals knoppen, afbeeldingen, tekstvakken, video’s en meer.

 3. Templates en blokken: Deze tool biedt honderden kant-en-klare templates en blokken die je kunt gebruiken om snel en eenvoudig pagina’s te maken.

 4. Responsive ontwerp: Alle pagina’s die met Elementor worden gemaakt, zijn responsive, wat betekent dat ze er op alle apparaten goed uitzien, van desktops tot mobiele apparaten.

 5. Integraties: Elementor werkt goed samen met andere WordPress-plug-ins en -thema’s, waardoor je je pagina’s verder kunt aanpassen en uitbreiden.

Meer informatie onder de afbeelding

three person pointing the silver laptop computer

De voor en nadelen van Elementor

Hier zijn enkele voor- en nadelen van het gebruik van Elementor:

Voordelen:

 1. Gemakkelijk in gebruik: Elementor heeft een intuïtieve en visuele interface waardoor het eenvoudig is om aangepaste pagina’s te bouwen, zelfs als je geen technische achtergrond hebt.
 2. Efficiënt: Elementor maakt gebruik van een drag-and-drop systeem en kant-en-klare templates om snel en efficiënt webpagina’s te maken.
 3. Responsive: Alle pagina’s die met Elementor worden gemaakt, zijn responsive, wat betekent dat ze er op alle apparaten goed uitzien.
 4. Flexibel: Elementor heeft veel aanpasbare widgets en integraties met andere WordPress-plug-ins en -thema’s om je pagina’s verder te personaliseren.

Nadelen:

 1. Snelheid: Het gebruik van een pagina-builder zoals Elementor kan de laadtijd van je website vertragen, vooral als je te veel widgets en zware afbeeldingen gebruikt.
 2. Compatibiliteit: Soms kan Elementor problemen hebben met de compatibiliteit van bepaalde thema’s en plug-ins, wat kan leiden tot technische problemen.
 3. Leercurve: Hoewel het gebruik van Elementor relatief eenvoudig is, kan het even duren voordat je de functies en mogelijkheden volledig begrijpt.

Daarnaast kan je Elementor eenvoudig gebruiken met Wp-Rocket of andere Cache plugins. 

Het verschil tussen gratis Elementor en Elementor Pro

Elementor is beschikbaar in een gratis versie en een betaalde versie genaamd Elementor Pro. Hier zijn de belangrijkste verschillen tussen de twee:

Elementor Gratis:

 • Bevat basisfuncties en widgets voor het maken van aangepaste webpagina’s zonder code te schrijven.
 • Biedt toegang tot een selectie van kant-en-klare templates.
 • Responsief ontwerp is beschikbaar.
 • Geen toegang tot pro-widgets en geavanceerde functies.

Elementor Pro:

 • Biedt alle functies van Elementor Gratis plus extra widgets en geavanceerde functies.
 • Meer dan 50 extra widgets en integraties van derden beschikbaar.
 • Meer dan 300+ kant-en-klare templates en blokken beschikbaar.
 • Dynamische inhoud, themabouwer en WooCommerce builder beschikbaar.
 • Toegang tot uitgebreide ondersteuning van de Elementor community.

Kortom, Elementor Pro biedt meer geavanceerde functies en extra tools voor gebruikers die professionele websites willen maken. Elementor Gratis is echter een goede optie voor beginners of voor gebruikers die op zoek zijn naar de basisfuncties van een page builder.

Wij gebruiken dan ook de Pro versie bij PresisWeb zodat je zelf alle gemakken ervaart van deze plugin

Om Elementor te gebruiken heb je amper technische kennis nodig. Je installeert de plugin en je kan meteen starten met pagina’s aanpassen, blokken toevoegen en teksten aanpassen. 

Ook kun je kiezen uit hun ruime aanbod aan vooraf gebouwde templates en sjablonen. Deze hoef je dan alleen maar aan te passen. 

Wil jij graag Elementor Pro Pagebuilder op je website hebben? 

Laat hieronder je e-mail achter, dan nemen we contact met je op om de plugin te installeren en activeren op je website.

Ik wil graag Elementor Pro gebruiken