Ontdek het geheim van je concurrent: Yoast SEO Premium

26 september 2024
a white sign with plants and a potted plant next to it

Heb je ook het gevoel dat jouw concurrenten altijd net boven je staan in Google met hun website? En vraag je je af waarom jij steeds blijft steken op die tweede of derde pagina?

Nou, je bent niet de enige. Grote kans dat zij slim bezig zijn met Yoast SEO Premium. Deze tool biedt geavanceerde functies zoals interne linksuggesties, SEO optimalisatie, en manieren om eenvoudig 404-foutmeldingen te voorkomen. In dit artikel ontdek je waarom jouw concurrent deze tool al gebruikt – en waarom jij dat ook zou moeten doen.

1. Meerdere zoektermen tegelijk boosten

Als je gevonden wilt worden in Google dan typen mensen een vraag of woord in. Dit heet “een Keyphrase of zoekterm” Dit is dus letterlijk wat mensen intypen in Google om op een website terecht te komen dat past bij hun vraag.

Deze keyphrase kan je verwerken op je website zodat Google herkend dat jij de vraag beantwoord;  Met Yoast SEO basis kan je maar 1 Keyphrase instellen. Dus je kan je indenken dat 1 keyphrase instellen een beetje… beperkt is, toch? 
Dat is als schieten met één kogel op een doelwit. 

Met Yoast SEO Premium kun je met vijf keyphrases tegelijk schieten ideaal om mee te nemen in je volgende SEO optimalisatie dus. Stel je voor: je schrijft over ‘pianolessen’ op je website, maar je wilt ook scoren op termen zoals ‘pianolessen voor beginners’ of ‘pianolessen in Rotterdam’. Met de premium versie zorg je ervoor dat je niet alleen op de hoofdterm scoort, maar ook op die relevante termen die potentiële klanten gebruiken in google.

Terwijl jij nog bezig bent om je ene zoekterm perfect te krijgen, heeft je concurrent al vijf kansen om hoger te ranken. Zo simpel is het. Wie pakt de meeste leads denk je?

Yoast SEO Premium verschillende keyphrases gebruiken
Yoast SEO Premium verschillende keyphrases gebruiken

2. Automatische interne linksuggesties (ja, echt)

Een interne linksuggestie is een link op je website die naar een andere pagina linkt op jouw website, zodat je kan doorklikken om bijvoorbeeld meer informatie te krijgen over dat woord. Bijvoorbeeld “SEO optimalisatie” 
Dat is linkbuilding want die link gaat naar de SEO optimalisatie pagina van deze website. 

Linkbuilding binnen je eigen website is een beetje als een doolhof. Het is belangrijk dat je bezoekers makkelijk van A naar B kunnen navigeren en dat Google snapt hoe alles in elkaar zit. Maar zelf handmatig links zoeken en plaatsen… dat is tijdrovend en saai. Yoast SEO Premium helpt je uit de brand met automatische interne linksuggesties. De tool vertelt je precies welke andere pagina’s je moet linken tijdens het schrijven van nieuwe content.

Jouw concurrent? Die heeft waarschijnlijk een waterdichte interne linkstructuur, waardoor bezoekers soepel door hun website surfen en langer blijven hangen. En dat is goed, want hiermee score je punten in Google voor je “Dwell score“. Dit is een score voor hoelang mensen op je website “rondhangen” Wat dus aangeeft dat je website boeiend is. Je concurrent doet dit allang al, terwijl jij nog zit te puzzelen.

Interne link suggestie Yoast SEO premium
Interne link suggestie Yoast SEO premium

3. Redirect manager: bye bye, 404’s

Je kent het wel: je verandert een URL of haalt een oude pagina offline, en boem… 404-foutmelding. En je weet net zo goed als ik dat bezoekers (en Google) daar echt niet blij van worden. Met de redirect manager van Yoast SEO Premium ben je deze problemen de baas. Het stelt automatisch een redirect in wanneer je iets verandert, zodat niemand in die vervelende foutpagina’s terechtkomt.

Denk maar even aan je concurrent die dit al goed geregeld heeft: hun bezoekers komen altijd uit op de juiste plek, terwijl jouw bezoekers mogelijk direct wegklikken door een foutmelding. Wie denk je dat er beter uit de bus komt?

4. Social previews: je social media posts zien er altijd scherp uit

Je kent het vast: je deelt een link op social media en de afbeelding of titel klopt voor geen meter. Onhandig, en het ziet er gewoon niet professioneel uit. Maar hoe verander je deze weergave dan? Yoast SEO Premium geeft de meest eenvoudige oplossing:

Met Yoast SEO Premium kun je social previews gebruiken om vooraf te checken hoe je content eruitziet voordat je het deelt. Zo kun je je social posts finetunen tot in de puntjes.

Ondertussen deelt je concurrent al maanden perfect uitziende posts, terwijl jij blijft stoeien met verkeerd uitgelijnde afbeeldingen. En raad eens wie daardoor meer kliks krijgt?

Social media weergave in Yoast SEO premium
Social media weergave in Yoast SEO premium

5. Automatisch meta-informatie invullen met AI (ook al een stapje voor)

Yoast SEO Premium zet AI in om je meta-titels en beschrijvingen automatisch voor je te genereren. Waar jij nog tijd kwijt bent aan het handmatig schrijven van die kleine details, laat je concurrent AI het werk doen. Resultaat? Snellere SEO optimalisatie zonder in te leveren op kwaliteit.

Wel erbij zeggend dat dit nog in ontwikkeling is; dus als je automatisch gegenereerde meta informatie gebruikt. Zou ik zeker nog even je “eigen sausje” overheen gooien. Gewoon, zodat het een minder “droge hap” is.

Ai gebruiken voor de invulling van je Meta informatie
AI gebruiken voor de invulling van je Meta informatie

6. Bulk Editor: 100 pagina’s tegelijk aanpassen? Geen probleem!

Met de Bulk Editor in Yoast SEO Premium kun je supersnel je SEO-titels en meta-beschrijvingen aanpassen voor meerdere pagina’s tegelijk. Heb je een grote website of moet je snel schakelen door een nieuwe SEO-strategie? Geen probleem. Je concurrent? Die past in een paar klikken alles aan, terwijl jij handmatig door al je pagina’s moet ploeteren.

Dit kan je vinden onder Yoast SEO > Gereedschap > Bulk editor

Yoast SEO gereedschap, bulkeditor
Yoast SEO gereedschap, bulkeditor

Yoast is duidelijk een koploper op de markt als het gaat om je SEO

Yoast SEO Premium is niet zomaar een tool. Het is jouw geheime wapen om die voorsprong van je concurrenten te neutraliseren – of zelfs voorbij te streven. Van het optimaliseren van meerdere zoektermen, tot het slim beheren van je interne links, redirects en social previews, je hebt gewoon een flinke voorsprong te pakken met deze premium functies.

Dus… wil je dat je concurrenten jou altijd een stap voor blijven, of is het tijd om het roer om te gooien en met Yoast SEO Premium de online wedstrijd te winnen?

Heb je hierbij hulp nodig? Geef ons gewoon een belletje.

Weet je het nou niet zeker hoe je website SEO werkt en lijkt het allemaal wat technisch? Dan kan je ons altijd om hulp vragen. 

Door je website een SEO optimalisatie te geven kan je meer gebruikers opleveren; je conversie verhogen en dus je vindbaarheid in Google verbeteren.

Vond je deze blog interessant? Bekijk dan onze aanbieding om je website te laten verbeteren. Wij helpen jou hier graag bij. 

50%

Je bent er bijna!! 🎉

Waar mag ik de gratis whitepaper naartoe sturen? 

Download Gratis .PDF