4 Grote redenen en tips om je website te updaten

De 4 grootste redenen en tips om je WordPress website updates te geven

Er zijn heel veel redenen waarom updates belangrijk zijn. We hebben Managed Hosting’s waarbij we jouw website totaal onderhouden en up to date houden.

Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je je website ergens anders host waar ze deze taken niet uitvoeren. Alle beetjes helpen, dus ook deze tips hoe je dit wellicht zelf kan doen. En waarom dit zo belangrijk is.

1. Je WordPress website updaten voorkomt dat je website gehackt of geïnfecteerd wordt met malware.

Die ene plugin die je gedownload hebt omdat deze functies fantastisch leken 3 jaar terug. Zijn nu ineens niet meer zo leuk; want bots of hackers hebben gevonden hoe ze code van deze plugin kunnen manipuleren om zo op jouw website terecht te komen.

Daarbij is het handig om goed te kijken wanneer een plugin voor het laatst door de developer een update gekregen heeft. Ik trek zelf mijn grens bij 3 maanden. En dat is al een best lange tijd. Let hier dus extra goed op.

Tip 1: Let op welke plugins je op je website installeert en wanneer deze voor het laatst ge-updated zijn. Dit kan je inzien door op “details” te klikken van de plugin. Hier zie je vervolgens rechts de laatste update datum staan.

Ga naar je overzicht plugins. Hier zie je details bekijken per plugin staan. 

Als je “details bekijken” hebt aangeklikt. Kom je in het overzichtscherm van de WordPress plugin. Hier zie je rechts wanneer deze plugin voor het laatst is geupdate.

Tip 2: Heb je een plugin gevonden die je graag zou gebruiken maar twijfel je of deze plugin veilig is? Dan kan je dat hier controleren

2. De snelheid van je website is afhankelijk van updates

Software zoals WordPress wordt vaak geoptimaliseerd. Hierdoor laadt je website sneller. Je bezoekers vinden dat prettig en blijven dus langer hangen. Een win-win dus.

Zoals ik al aangaf in mijn vorige blog waar Internet 11 niet meer ondersteund wordt door WordPress  is een uitstekend voorbeeld. Minder code betekend minder uitladen betekend snellere reactie van de bron = een snellere website

Tip:  Wil je een snellere website? Bekijk dan vooral onze Sitediagnose

3. Je loopt toffe functies mis als je de WordPress website niet up-to-date houdt

De meeste grote updates van plugins bevatten vaak nieuwe functionaliteiten. Bijvoorbeeld manieren om je website nog makkelijker te beheren. Of stel automatische updates in. Dit is super handig! Maar let er wel op dat je dan je website voortdurend checkt of hij nog volledig werkzaam is.


Tip:
Je kan automatische updates instellen bij plugins updates door op het “auto-updates inschakelen” tekst te klikken. Let er wel op dat je dan ook automatische backups maakt en dat je vaak je website bekijkt of alles goed gaat.

4. Vergeet je back-up niet!

Je eigen WordPress website up to date houden is niet heel erg lastig. Mits er een update dwars zit met een andere plugin waardoor je website stuk kan gaan.

Het risico is klein; maar zeker aanwezig. Updates van Thema’s en Plugins zijn vooral belangrijk omdat de updates reparaties bevatten die de kwetsbaarheden van de betreffende software bijwerken. Ditzelfde geldt ook voor je mobiel, je laptop, en alle andere elektronica die je in bezit hebt.

Tip 1: Je kan zelf je updates uitvoeren in WordPress Dashboard door bovenin op het Update icoontje te klikken. Hier vindt je meestal een cijfer dat aangeeft hoeveel updates er open staan.

Waar je je eigen updates kan uitvoeren

Tip 2: Maak altijd een backup van je website voordat je updates uitvoert. Als je bij ons een Managed (of unmanaged) WordPress Hosting hebt zorgen wij voor deze backups. Afhankelijk van je pakket zorgen wij kosteloos ervoor dat deze netjes wordt teruggezet.

Ja kan via UpdraftPlus, ManagedWP of iThemes backups laten maken op je FTP. Ook kan je via je eigen Cpanel via PHPmyadmin een export maken van je database. Dan weet je 100% zeker dat je een backup direct kan terugplaatsen als er iets mis gaat. Let er wel op dat je voldoende schijfruimte hebt voor je deze backups aanzet. 

Wat als ik er niet uitkom met mijn WordPress updates?

Wij zijn er altijd voor je! Wel of niet gehost bij ons. Onze tip hiervoor is om eerst de handleiding van WordPress te raadplegen.

Kom je er niet uit, neem dan contact op met onze helpdesk.

Wil je alle bovenstaande problemen voor zijn en dit uit laten voeren door ons?

Kies dan voor een Managed WordPress Hosting. Dan regelen wij alle updates, monitoren wij jouw website en heb jij nooit meer zorgen.

Deel dit bericht!

Dit vindt je wellicht ook interessant:

Leave a Reply