WordPress stopt met ondersteuning voor Internet Explorer 11

Vanaf juli 2021 is WordPress 5.8 uit, in deze WordPress versie wordt Internet Explorer 11 niet meer ondersteund. Dat klinkt best heftig, maar het valt reuze mee.

Uit onderzoek blijkt dat minder dan 1% van de internetgebruikers nog internet explorer 11 gebruikt. En dat aantal neemt ook nog eens heel snel af. 

Wat betekend dit precies?

Maar liefst 40% van de websites zijn tegenwoordig gebouwd met WordPress. Dat er geen ondersteuning meer is betekend dat nieuwe functies van WordPress niet meer getest worden op Internet Explorer 11, waardoor er dus niet meer gegarandeerd kan worden dat deze functies optimaal functioneren. Het kan dus zijn dat gebruikers van Internet Explorer 11 jouw website anders zien; dan hoe de andere browsers jouw website vertonen.

Ben jij zelf een gebruiker van Internet explorer 11?

Dan raden we het aan om over te stappen naar een modernere browser. Zoals Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari of Microsoft Edge.. Of een andere soortgelijke moderne internetbrowser.

Zodra je inlogt op een wordpress website met Internet explorer 11 zal je in je WordPress dashboard hierover een waarschuwing krijgen.

Performance voordelen

Mocht je al Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari of Microsoft Edge.. Of een andere soortgelijke moderne internetbrowser gebruiken dan zal het schrappen van Internet Explorer 11 uit WordPress alleen maar Prestatievoordelen voor je brengen.

Dit komt doordat het script voor ondersteuning van IE11 wordt geschrapt uit de broncode van WordPress. Hierdoor is het script minder groot; een kleinere script betekend minder laadtijd en onderhoud. Wat resulteert op een positieve impact op de performance van alle WordPress websites. Een win-win situatie dus.

Mocht jij die onder die 1% van de Internet Explorer 11 gebruikers vallen en heb je hulp nodig met het installeren van een nieuwe browser? Neem dan contact met ons op.

Uiteraard kan je ook op een van de onderstaande knoppen klikken om hier je nieuwe gewenste up-to-date browser te downloaden.

Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op.

Deel dit bericht!

Dit vindt je wellicht ook interessant:

Website van paolo.nu
Ons Werk

Project paolo.nu

Paolo wilde zijn werk op een eenvoudige manier op zijn website plaatsen. Naast dat hij fantastische blogs op zijn website wilt plaatsen, wilde hij ook een online portfolio hebben.

Leave a Reply