WordPress CMS

Wat is WordPress?

Eenvoudig en snel je eigen website beheren waar je ook bent

WordPress is een krachtig platform waarmee je eenvoudig en snel een professionele website of blog kunt maken zonder enige programmeerkennis. 

Het biedt duizenden gratis en betaalde thema’s en plugins, waarmee je jouw site kunt aanpassen en functionaliteit kunt toevoegen. 

Met WordPress heb je volledige controle over jouw content en kan je deze eenvoudig beheren en bijwerken. Of je nu een persoonlijke blog, bedrijfswebsite of online winkel wilt starten, WordPress is de perfecte keuze.

Meer informatie onder het filmpje

Wat is het verschil tussen WordPress.com en WordPress.org?

WordPress.com is een gehoste oplossing waarbij je een website kunt maken en beheren zonder dat je je zorgen hoeft te maken over hosting, beveiliging, updates en back-ups. Het biedt een beperkte functionaliteit en beperkte mogelijkheden voor aanpassing, maar het is wel gebruiksvriendelijk en relatief goedkoop.

 

WordPress.org daarentegen is een zelf-gehoste oplossing waarbij je de WordPress-software moet downloaden en installeren op je eigen server.

Wij bij PresisWeb gebruiken WordPress.org software zodat je altijd eigen beheer hebt over waar je je website wilt hosten.

Hierdoor heb je volledige controle over de functionaliteit en het uiterlijk van je website. Het biedt ook toegang tot duizenden gratis en betaalde thema’s en plugins.

Je moet wel zelf zorgen voor hosting, beveiliging, updates en back-ups, maar hierdoor heb je meer flexibiliteit en vrijheid. 

Wij kunnen dit voor je doen als je bij ons een Managed hosting aanschaft.

Meer informatie onder de afbeelding

Wordpress logo

De voor en nadelen van WordPress:

De voordelen: 

  1. Volledige controle: Je hebt volledige controle over je website, inclusief het uiterlijk, de functionaliteit en de inhoud.
  2. Aanpassingsmogelijkheden: Er zijn duizenden gratis en betaalde thema’s en plugins beschikbaar waarmee je de functionaliteit en het uiterlijk van je website kunt aanpassen.
  3. Flexibiliteit: Je kunt elke functie of tool integreren die je nodig hebt om je website te laten werken zoals jij dat wilt.
  4. Eigen hosting: Je kunt je eigen hostingprovider kiezen en bent niet beperkt tot de beperkte hostingopties van WordPress.com.
  5. Geen beperkingen: Je bent niet beperkt in de grootte van je website of het aantal bezoekers dat je kunt ontvangen.

Nadelen van WordPress.org:

  1. Meer technische kennis nodig: Je hebt meer technische kennis nodig om WordPress te installeren, te configureren en te beheren.
  2. Kosten: Je moet zelf betalen voor hosting, domeinnaamregistratie, premium thema’s en plugins.
  3. Beveiliging en updates: Je bent zelf verantwoordelijk voor het beveiligen van je website en het uitvoeren van updates.
  4. Meer onderhoud: Je moet regelmatig back-ups maken en onderhoud uitvoeren om ervoor te zorgen dat je website soepel blijft werken.
  5. Geen ondersteuning: Je krijgt geen ondersteuning van WordPress bij technische problemen en moet daarom zelf op zoek naar oplossingen.

Zelf met WordPress.org aan de slag, of laten doen?

Stel je voor dat je eindelijk de perfecte website hebt gebouwd met WordPress.org, maar je bent overweldigd door alle technische aspecten die bij het beheren van je website komen kijken. Het updaten van plugins, zorgen voor voldoende beveiliging en het oplossen van technische problemen zijn allemaal taken die veel tijd en expertise vereisen.

Maar wat als ik je zou vertellen dat er een oplossing is die al deze taken voor jou kan beheren? Bij PresisWeb bieden we managed hosting aan voor WordPress.org-gebruikers, wat betekent dat we alles voor je regelen: het onderhoud, de updates en het oplossen van technische problemen.

Onze managed hosting is de perfecte oplossing voor iedereen die zijn tijd liever besteedt aan het creëren van content en het laten groeien van zijn of haar website, in plaats van zich bezig te houden met technische details. We zorgen ervoor dat je website snel laadt, altijd online is en altijd veilig is. Als je ooit technische vragen hebt of problemen ondervindt, staan onze experts klaar om je te helpen en snel een oplossing te bieden.

Kortom, als je op zoek bent naar een eenvoudige en probleemloze manier om je WordPress.org-website te beheren, dan is managed hosting bij PresisWeb de oplossing voor jou. Laat ons het werk doen, zodat jij je kunt concentreren op het laten groeien van je website en het bereiken van je doelen.

Volgens de recente statistieken van W3Techs, gebruikt ongeveer 40% van alle websites op internet WordPress als Content Management Systeem (CMS). Dit betekent dat WordPress veruit het meest populaire CMS is en het grootste marktaandeel heeft in vergelijking met andere CMS-opties.

Dit omdat WordPress zeer veelzijdig in gebruik is en op meerdere manieren gebruikt kan worden. Het is namelijk een -open-source- code. Dit betekend dat je de CMS altijd kan aanpassen naar eigen behoefte. 

Uiteraard zijn er ook andere (minder populaire) CMS systemen in de wereld die jou kunnen helpen naar het gemakkelijk aanpassen van je eigen website. Wij bij PresisWeb zijn WordPress Specialisten. Wil je graag hulp hebben wij je WordPress website, dan helpen wij jou graag. 

Meerdere opties:

Er zijn veel andere CMS-opties beschikbaar, zoals Drupal, Joomla, Magento, Shopify en Squarespace, die elk hun eigen sterke punten hebben en zich richten op verschillende soorten websites. Bijvoorbeeld, Magento en Shopify zijn gericht op e-commerce websites, terwijl Squarespace zich richt op het bouwen van stijlvolle websites met minimale inspanning.

Het kiezen van het beste CMS hangt af van de specifieke behoeften van jouw website en wat je wilt bereiken. Het is belangrijk om te onderzoeken welk CMS het beste past bij jouw behoeften en doelen.

Laat hieronder je email achter, dan nemen we contact met je op.

Ik wil graag WordPress

Deel dit bericht!

Dit vindt je wellicht ook interessant:

Website van paolo.nu
Ons Werk

Project paolo.nu

Paolo wilde zijn werk op een eenvoudige manier op zijn website plaatsen. Naast dat hij fantastische blogs op zijn website wilt plaatsen, wilde hij ook een online portfolio hebben.

Leave a Reply