PresisWeb

Google Optimalisatie voor je WordPress Website

Hoe goed wordt jouw website gevonden door Google? Wij hebben hier het antwoord op en oplossing voor. 
Kees-Jan profielfoto

Google Optimalisatie en Online marketing

Hoe goed is jouw website geoptimaliseerd voor Google en andere zoekmachines?

De meeste mensen hebben hier geen idee. Als je een WordPress website hebt, denk je al snel klaar te zijn met Yoast en andere crawling plugins voor een Google Optimalisatie. Maar echter blijkt het tegendeel. 

Een zoekmachine plugin is namelijk maar 1/3e van wat je zou moeten doen op je website om goed vindbaar te zijn. 

We hebben misschien een paar goede tips voor je waardoor je al veel sneller beter gevonden wordt. Of zelfs bovenaan kan komen te staan met je website. 

Wil je meer weten? Ik help je hier graag mee verder

Kees-Jan Diepstraten | Founder van PresisWeb

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimisation. Als je geen verkeer hebt op je website, dan houd alles op. Naast de SEO en SEA kan er ook verkeer vanuit andere bronnen naar je website komen.

Welke tools krijg je?

Met een WordPress website zijn er diverse praktische tools beschikbaar om de online marketing sterk te verbeteren. Voorbeelden hiervan zijn de SEO plugin Yoast, de koppeling met Google Analytics en Hotjar.

Deze tools helpen enorm goed bij inzage wat er gebeurt op je website en zijn toppers om een Google optimalisatie uit te voeren op je website. 

De verwachting is dat bij actief gebruik door de marketingafdeling deze marketing tools goed gebruikt kunnen worden. De online marketing tools die minimaal geïnstalleerd zullen worden zijn:

 • Yoast SEO plugin 
 • WP Rocket voor het optimaliseren van Google Pagespeed
 • Google Search Console
 • Google Optimize koppeling

Google Rapportage & Helpdesk

In deze eenvoudige rapportage zal je zien hoeveel mensen er op je website komen, waar de mensen vandaan komen en welke pagina’s het beste bezocht worden en meer.

Hiermee krijg je bepaalde inzichten waardoor je je website nog beter kan inrichten omdat je ziet welke pagina’s het beste bezocht worden. Zo kan je uiteindelijk je website op basis van deze cijfers optimaliseren. 

Meer informatie over de Google Rapportage & Helpdesk tool

De magie van Hotjar

Deze tool laat zien wat gebruikers doen op je pagina’s. Je ziet de muis bewegen en hoe gebruikers zich gedragen op de website. Of ze de teksten lezen en kijken naar afbeeldingen. Welke knoppen ze aanklikken. Dit is verder totaal anoniem. 

Deze tool is handig omdat je inzicht krijgt over hoe mensen zich daadwerkelijk gedragen op de website. Ik zeg altijd: Met deze tool krijg je inzichten hoe je niet wilt dat je website gebruikt wordt, zo weet je meteen hoe je de website wel moet inrichten.

Meer informatie over Hotjar

Je eigen baas zijn met Leadinfo

Leadinfo is een geweldige tool dat informatie teruggeeft via een dashboard welke bedrijven jouw website bezoeken en hoelang ze op de website blijven. Heel leuk om te zien of concurrentie je website bezoekt. Maar ook om pro-actief hierop in te spelen. 

Je krijgt van Lead Info ook direct alle contactgegevens mee en wie je kan bereiken van het bedrijf voor eventuele sales. Zo ben je altijd iedereen een stapje voor. 

Meer informatie over Leadinfo

Maak het leven makkelijker met Yoast SEO

Deze plugins maakt het leven voor iedereen makkelijker. Je installeert de plugin, deze geeft vervolgens je pagina scores in een overzicht aan. Groen voor goed, rood voor matig.

Per pagina krijg je een aparte checklist. Deze checklist kun je afgaan door de pagina te verbeteren en beter vindbaar te worden in Google.

Deze plugin is gratis en de documentatie hiervan is fijn. Ook kun je de Pro versie aanschaffen als je extra opties wilt. De nummer 1 plugin voor Google optimalisatie.

Meer informatie over Yoast SEO

Overal bereikbaar zijn met een Live Chat

Geef je jouw bezoekers al de mogelijkheid een live chat te starten met je? Uit veel onderzoeken is gebleken dat bezoekers een chatfunctie op websites erg kunnen waarderen. Waarom zij dit doen?

 • Het is een laagdrempelige manier voor bezoekers om contact met jou op te nemen.
 • Alle vragen die ze hebben kun je direct beantwoorden. Hierdoor kun je ze helpen bij het maken van een beslissing.
 • Via de e-mail verloopt de correspondentie langzamer, waardoor klanten door je vingers kunnen glippen.
 • De mogelijkheid tot snel en direct persoonlijk contact wordt als erg prettig ervaren door bezoekers. Hiermee creëer je een bepaalde binding met de klant.

Wij geven je:​

 • Direct laagdrempelig communiceren met bezoekers.
 • PresisWeb zorgt er voor dat chat op je website actief wordt.
 • Een duidelijke uitleg hoe het werk.

 • Tips en trucks hoe je het meeste uit een live chat haalt.
 • Een app voor Android en iOS zodat je altijd beschikbaar kan zijn.
 • Geen abonnementskosten, eenmalig betaal je voor de installatie en uitleg.

Meer weten over live chat?

Ben je geïnteresseerd in live chat voor jouw website? Klik dan hieronder om naar de aanvraagformulier te gaan. Wij geven je graag meer informatie over live chat en de mogelijkheden.
 

Ik wil graag een Chat aanvragen voor mijn WordPress website

"Geweldige tools! Ik wil ze eigenlijk allemaal!"

Geen enkel probleem! Voer de aanvraag in of klik hier rechts onder op het whatsapp icoon. Dan maken wij dit voor je in orde.