Je website voor Google optimaliseren

Hoe goed vindbaar is jouw website? 

Online marketing

Hoe goed is jouw website geoptimaliseerd voor zoekmachines?

De meeste mensen hebben hier geen idee. Als je een WordPress website hebt denk je al snel klaar te zijn met Yoast en andere crawling plugins voor zoekmachines. Maar echter blijkt het tegendeel. 

Een zoekmachine plugin is namelijk maar 1/3e van wat je zou moeten doen op je website om goed vindbaar te zijn. Wij hebben wellicht een paar goede tips voor je waardoor je al veel sneller beter gevonden wordt. Of zelfs bovenaan kan komen te staan met je website. 

Wil je meer weten? Ik help je hier graag mee verder

Kees-Jan Diepstraten | Founder van PresisWeb

Wat is het?

Kort gezegd: Het verkeer naar je website

Als je geen verkeer hebt op je website, dan houd alles op. Naast de SEO en SEA kan er ook verkeer vanuit andere bronnen naar je website komen. Deze bronnen worden channels genoemd. De inrichting hiervan valt onder het onderwerp online marketing.

Een stappenplan voor het opzetten van de online marketing is hier te vinden.

Een opsomming van de tools

Met een WordPress website zijn er diverse praktische tools beschikbaar om de online marketing sterk te verbeteren. Voorbeelden hiervan zijn de SEO plugin Yoast, de koppeling met Google Analytics, Hotjar en een A/B-test plug-in.

De verwachting is dat bij actief gebruik door de marketingafdeling deze marketing tools goed gebruikt kunnen worden. De online marketing tools die minimaal geïnstalleerd zullen worden zijn:

 • Google Tag Manager
 • Google Analytics
 • Google Search Console
 • Yoast Plug-in

WordPress Online marketing Tools

Onze maandelijkse Google Analytics Rapportage + Helpdesk

In deze eenvoudige rapportage zal je zien hoeveel mensen er op je website komen, waar de mensen vandaan komen en welke pagina’s het beste bezocht worden en meer.

Dit is een super fijne tool om detective over je eigen website te zijn. Hiermee krijg je bepaalde inzichten waardoor je je website nog beter kan inrichten omdat je ziet welke pagina’s het beste bezocht worden.

Hierbij krijg je ook toegang tot onze helpdesk, waarbij wij al je vragen beantwoorden betreft je WordPress website. Mocht je ergens niet uitkomen dan staan wij tot je beschikking.

Wat is Hotjar?

Deze tool laat zien wat gebruikers doen op je pagina’s. Je ziet de muis bewegen en hoe gebruikers zich gedragen op de website. Of ze de teksten lezen en kijken naar afbeeldingen.

Welke knoppen ze aanklikken. etc. Deze tool is uiteindelijk handig omdat je dan inzicht krijgt over hoe mensen zich daadwerkelijk gedragen op de website.

Meer informatie over Hotjar

Wat is Leadinfo?

Leadinfo is een geweldige tool dat informatie teruggeeft via een dashboard welke bedrijven jouw website bezoeken en hoelang ze op de website blijven. Heel leuk om te zien of concurrentie je website bezoekt. Maar ook om pro-actief hierop in te spelen.

Je krijgt van Lead Info ook direct alle contactgegevens mee en wie je kan bereiken van het bedrijf voor eventuele sales.

Mocht de bezoeker een bepaalde tijd op de website zijn maar niet zo snel wat doen. Dan zou je contact met de bezoeker kunnen opnemen. Dit is natuurlijk als je dit zelf wilt.

Meer informatie over Leadinfo

Wat is Yoast SEO

Deze plugins maakt het leven voor iedereen makkelijker. Je installeert de plugin, deze geeft vervolgens aan per pagina met kleurtjes (rood, oranje of groen) of de SEO van de pagina goed of matig is.

Hierbij krijg je een checklist onderaan de pagina die de regels van google aangeeft. (zoals; je hebt niet genoeg knoppen of teksten) Deze checklist kan je afgaan door de pagina te verbeteren en beter vindbaar te worden in Google.

Deze plugin is gratis en de documentatie hiervan is fijn. Ook kan je de Pro versie aanschaffen als je extra opties wilt.

Meer informatie over Yoast SEO

Een Chat kiezen

Geef jij jouw bezoekers al de mogelijkheid een live chat te starten met je? Uit veel onderzoeken is gebleken dat bezoekers een chatfunctie op websites erg kunnen waarderen. Waarom zij dit doen?

 • Het is een laagdrempelige manier voor bezoekers om contact met jou op te nemen.
 • Alle vragen die zij hebben kun jij direct beantwoorden. Hierdoor kun je ze helpen bij het maken van een beslissing.
 • Via de e-mail verloopt de correspondentie langzamer, waardoor klanten door je vingers kunnen glippen.
 • De mogelijkheid tot snel en direct persoonlijk contact wordt als erg prettig ervaren door bezoekers. Hiermee creëer je een bepaalde binding met de klant.

Wij geven je:

 • Direct laagdrempelig communiceren met bezoekers.
 • Presis zorgt er voor dat chat op jouw website actief wordt.
 • Een duidelijke uitleg hoe het werk.
 • Tips en trucks hoe je het meeste uit een live chat haalt.
 • Een app voor Android en iOS zodat je altijd beschikbaar kan zijn.
 • Geen abonnementskosten, eenmalig betaal je voor de installatie en uitleg.

Meer weten over live chat?

Ben je geïnteresseerd in live chat voor jouw website? Klik dan hieronder om naar de aanvraagformulier te gaan. Wij geven je graag meer informatie over live chat en de mogelijkheden.

Ik wil graag een Chat aanvragen voor mijn WordPress website

"Geweldige tools! Ik wil ze eigenlijk allemaal!"

Geen enkel probleem! Voer de aanvraag in, dan nemen wij contact met je op!