Dataverkeer van je website

Wat is dataverkeer eigenlijk?

Dataverkeer of bandbreedte is het aantal ruimte dat wordt verbruikt door het bezoeken van je website, het versturen van contactformulieren of emails vanuit je website.

De website upload bestanden naar de computer om deze te bekijken. Dit kunnen cookies zijn, of gewoonweg grote files die je als download beschikbaar heb gesteld.

Wanneer de website veel afbeeldingen bevat wordt er meer data verbruikt dan wanneer je website enkel uit tekst bestaat.

Als voorbeeld:
Er staat een bestand van 5MB op je website en deze wordt 100 keer bekeken, hierbij verbruik je 500MB dataverkeer. 

De rekensom is vrij simpel: Hoe meer bezoekers je hebt, hoe meer data je website verzendt. De hoeveelheid aan data die jouw website verbruikt is dus afhankelijk van de gehele inhoud van je website en aantal bezoekers.

Je hostingspakket bij Presis

De dataverkeer van je website is vooraf ingesteld in een hosting pakket. Een hosting pakket heb je nodig wanneer je een website wilt gaan maken.

De hoeveelheid aan bandbreedte, of dataverkeer is afhankelijk van je website. Wil je een Webshop, dan raden wij het aan om een pro pakket te nemen. Hier zit namelijk meer data bij inbegrepen. Heb je enkel een informatieve website met veel tekst en weinig afbeeldingen? Dan raden wij het aan om een basis pakket te nemen.

Onze hosting pakketten hebben een oplopende hoeveelheid aan dataverkeer.

Je kan hier inzien hoeveel data wij hanteren per hosting pakket:

BEKIJK DE HOSTING PAKKETTEN

Wat gebeurt er als mijn dataverkeer te hoog wordt?

Uiteraard kan het voorkomen dat je de limiet van je dataverkeer een keer overschrijdt. Als dit eenmalig is dan maakt het niks uit. We houden je website online en zullen een tijdelijke upgrade van je pakket uitvoeren waardoor je website online blijft. Wel zo fijn tijdens deze Corona crisis.

Wanneer het blijkt dat je maandelijks meer dataverkeer gebruikt dan er in je hosting pakket zit, raden wij je aan om je hosting pakket te verhogen. Wij sturen hiervoor op tijd een notificatie naar jou waarbij je de volgende keuzes kan krijgen:

Optie 1. Oplossen door een optimalisatie door ons te laten uitvoeren
– Heb je onnodige grote files (.PDF / .Mp4 etc.) op je website?
– Heb je grote afbeeldingen op je website staan?
– Heb je oude files op je schijfruimte van je website staan?

Optie 2. Wij verhogen je website pakket (van Presis hosting naar Managed Hosting)
Heel simpel, de kosten hiervoor zijn €90 ten opzichte van het huidige pakket dat je aangeschaft hebt. Dit is €7,50 per maand extra ten opzichte van je huidige hosting. Als je akkoord gaat met de upgrade verrekenen wij deze kosten met de eerstvolgende factuur.

Maar wat zit hier dan in?
Bij de Managed WordPress hosting zit onze Update Garantie inbegrepen, onbeperkt aantal backups en wekelijkse monitoring of alles nog goed gaat met de website. Zo houden wij in de gaten of er errors zijn lossen deze op. Zo houden je website gezond en online.

Optie 3. Wij verhogen je huidige Managed WordPress Hosting
Nu kan het natuurlijk zijn dat je al een Managed WordPress Hosting bij ons hebt, maar dat het huidige pakket niet meer past bij je website en hoeveel gebruikers er op je website komen. Dan raden wij aan je pakket te verhogen naar de Managed WordPress Hosting Plus. Dit kost €10 euro per maand extra ten opzichte van je huidige Managed WordPress hosting.

 

Presis Portaal

Heb je hulp nodig?

Dan hebben wij voor een klanten portaal, hier kan je zelf je eigen ticket aanmaken en beheren. Zo heb je een keurig overzicht van tickets die je ooit naar ons gestuurd hebt en kan je direct de status hiervan inzien. Snel, simpel en slim!

NAAR DE KLANTENPORTAAL

Deel dit bericht!

Dit vindt je wellicht ook interessant:

Leave a Reply