MKB’ers missen online kansen door verouderde website

25 september 2024

Voor veel MKB’ers is de website nog altijd het digitale visitekaartje. Maar in een tijd waarin de verwachtingen van klanten razendsnel veranderen, kan een verouderde website ervoor zorgen dat je online kansen mist. Denk aan trage laadtijden, een gedateerd ontwerp of een gebrek aan mobiele optimalisatie. Zonder de nodige aanpassingen loop je het risico dat potentiële klanten snel afhaken en naar de concurrent stappen.

De moderne klant wil meer: een website alleen is niet genoeg

Een eerste indruk is vaak allesbepalend. Wanneer potentiële klanten op een website terechtkomen die traag laadt of er gedateerd uitziet, klikken ze vrijwel meteen weg. Dit betekent niet alleen een gemiste kans, maar vaak ook een gemiste lead. In een concurrerende markt kan elke lead het verschil maken. Daarom is het voor MKB’ers essentieel dat hun website niet alleen aantrekkelijk oogt, maar ook functioneel en gebruiksvriendelijk is.

Klanten verwachten vandaag de dag meer dan alleen een basis website. Ze willen een snelle, responsive en goed georganiseerde ervaring, zowel op desktop als mobiel, een website die hun persoonlijk aanspreekt en rekening houdt met verschillende scenario’s. Alsof het bedrijf precies weet wat de klant nodig heeft. Als je website daar niet aan voldoet, loop je niet alleen achter op je concurrenten, maar verlies je ook kostbare kansen om nieuwe klanten te bereiken.

Verouderde websites zijn een blok aan je been

Het probleem met een verouderde website gaat verder dan alleen het design. Technisch gezien kunnen verouderde websites behoorlijk wat problemen opleveren, denk hierbij aan zoals trage laadtijden en slechte vindbaarheid in zoekmachines. Google geeft de voorkeur aan websites die snel laden, mobielvriendelijk zijn en regelmatig worden bijgewerkt. “Levendig is”. Een website die niet aan deze criteria voldoet, krijgt al snel een lagere ranking, waardoor je minder zichtbaar wordt voor je doelgroep.

Hoe meer leven er in je website is, hoe meer leven er op je website komt.

Daarnaast kan een verouderde website de professionele uitstraling van je bedrijf schaden. Klanten trekken snel conclusies: een website die niet bijtijds is, wekt de indruk dat het bedrijf ook achterblijft in andere aspecten van hun dienstverlening. Het resultaat? Gemiste kansen en minder vertrouwen in je merk.

 

Zo maak je je website weer toekomstbestendig

Hoe zorg je ervoor dat je website weer voldoet aan de verwachtingen van de moderne klant? Het begint met een grondige analyse. Zijn de laadtijden acceptabel? Is de website mobiel vriendelijk? Voldoet de navigatie aan de behoeften van je doelgroep? Deze technische en design-gerelateerde aspecten spelen een cruciale rol in de gebruikerservaring.

We kunnen samen kijken naar mogelijke verbeteringen. Dit kan variëren van het implementeren van een mobielvriendelijk design tot het optimaliseren van de snelheid van je website, zoals bijvoorbeeld het verkleinen van je afbeeldingen. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig content bij te werken, zodat je website actueel blijft en beter vindbaar is in zoekmachines. Schrijf blogs voor je doelgroep en zet soms een foto online van hoe je dag op kantoor gaat, dat geeft de klant een gevoel van vertrouwen en “herkenbaarheid”

 

Laat je kansen niet liggen, tijd om je website de aandacht te geven die het verdient.

Als MKB’er kun je het je niet veroorloven om online kansen te missen door een verouderde website. De digitale wereld verandert snel, en klanten verwachten dat jouw bedrijf mee verandert. Door je website te moderniseren en aan te passen aan de eisen van vandaag, zorg je niet alleen voor een betere gebruikerservaring, maar ook voor meer zichtbaarheid en vertrouwen bij je doelgroep.

Het is tijd om je website de aandacht te geven die het verdient en ervoor te zorgen dat je online niet achterblijft.

Hulp nodig? Stuur ons een mailtje!

50%

Je bent er bijna!! 🎉

Waar mag ik de gratis whitepaper naartoe sturen? 

Download Gratis .PDF