PresisWeb

FAQ / Veel gestelde vragen

Alle vragen op een rijtje! 

Veelgestelde vragen over Managed WordPress Hosting

Meest voorkomende vragen en antwoorden​
Wat is WordPress?

WordPress is een open-source content management systeem (CMS) waarmee je prachtige websites, blogs of apps kunt maken. Ruim 39% van alle website wereldwijd maakt gebruik van WordPress, variërend van kleine persoonlijke blogs tot wereldwijde nieuwssites. Door het gebruik van plugins heeft WordPress ongekend veel mogelijkheden. Er zijn meer dan 45.000 plugins beschikbaar die allerlei functionaliteiten toevoegen aan je website. Denk hierbij aan fotoalbums, mailinglijsten en zelfs een webshop.


Wat zijn complexe plugins?

Complexe plugins zijn plugins zoals WooCommerce, WPML en BuddyPress. Deze plugins zijn uitgebreide plugins en vragen meer van een hostingpakket.  

Wat is pagina caching?

Pagina caching zorgt voor ultra-snelle laadtijden, essentieel voor Zoekmachine Optimalisatie en hogere conversies. Zonder caching wordt een webpagina bij elk bezoek opnieuw gegenereerd. Met caching wordt de webpagina één keer gegenereerd en  opgeslagen, bij een bezoek wordt de opgeslagen kopie gebruikt. Dit is een stuk sneller. Je klanten houden van een snelle website, maar ook zoekmachines zoals Google geven je website hier pluspunten voor.

Wat is een domeinnaam?

Elk hosting pakket bevat een gratis domeinnaam. Domeinnamen zijn de adressen van het internet. Het verschil tussen webhosting en een domeinnaam kun je vergelijken met een huis. De webhosting is het huis en de domeinnaam is het adres. De inrichting van je huis is  je website die je maakt met WordPress.

Wat krijg ik met uitgebreide beveiliging?

Onder uitgebreide beveiliging valt verificatie in twee stappen. Hiermee moeten gebruikers bij het inloggen hun wachtwoord invoeren en een code die via een app wordt gegenereerd. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om de veiligheid van alle gebruikersaccounts te monitoren. Als laatste wordt je site actief gescand op malware en andere bekende kwetsbaarheden.

Wat krijg ik met support en onderhoud bij het pro pakket?

Onder support worden kleine operationele vragen verstaan die ons gesteld kunnen worden. Als je er even niet meer uitkomt dan helpen wij je weer op weg. Onder regulier onderhoud vallen systeem updates, controle van de logs en veiligheidsmaatregelen. Met dit regulier onderhoud verzeker je een probleemloze werking van de website. Bij het actief gebruik van een website is het gebruikelijk dat door het nieuwe verkregen inzicht er aanpassingen gemaakt worden in de loop van het jaar. Deze kleine aanpassingen vallen onder dit onderhoudscontract.

Is Managed WordPress Geschikt voor E-Commerce Sites?

Ja. Het managed WordPress platform is geschikt voor alle typen WordPress websites, e-commerce is daar dus geen uitzondering op. Een e-commerce website heeft wel meer dynamische pagina’s die meer van ons platform vragen dan een reguliere website. Wij zetten hierop alle tools die nodig zijn voor het runnen van een snelle webshop en helpen je graag met vragen.

Ik heb Managed WordPress Hosting besteld, hoe nu verder?

Na je bestelling neemt een WordPress expert van Presis contact met je op om alles met je af te spreken.

Ik ben mijn wachtwoord van WordPress kwijt

Als je nog op je inlogscherm kan komen van je WordPress website, dan staat er een knopje met “Wachtwoord vergeten?” Klik hierop, en dan krijg je instructies naar je mailbox opgestuurd. Super handig! 

Bij Managed WordPress Hostings zit onderhoud. Wat betekend dit precies?

Dit betekent dat wij je website up to date houden en kijken of alles nog na alle updates functioneel en goed werkt. Mochten er plugins zijn die onverwacht dwars liggen, dan nemen wij contact met jou op om te bespreken wat eventuele vervolgstappen zouden kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan een alternatieve plugin of het repareren van een bug. 

Ik ben mijn wachtwoord van WordPress kwijt

Als je nog op je inlogscherm kan komen van je WordPress website, dan staat er een knopje met “Wachtwoord vergeten?” Klik hierop, en dan krijg je instructies naar je mailbox opgestuurd. Super handig! 

Op welke manieren zijn jullie bereikbaar?

Wij zijn het snelst bereikbaar via Whatsapp, de mooie groene knop rechts onderaan op de website brengt je binnen een paar seconden in gesprek met onze Support. Je kan al je vragen aan Support stellen. 

Uiteraard kan je ons ook emailen naar [email protected] of ons bellen op 010-899 0792.

Mijn website lijkt ontzettend traag

Wij zijn niet eindverantwoordelijke voor wat je op je eigen website plaatst. Wel plaatsen wij alles op je website om deze zo snel, geoptimaliseerd en fijn lopend te maken. Wij gebruiken Wp-Rocket als optimalisatie tool voor je website. Het kan dus zijn dat je deze perongeluk uitgeschakeld hebt. 

In de zoveel tijd is het handig om je website op te schonen van je creatieve workflow. Wij kunnen dit ook voor je doen. 

Minder plugins (en thema’s) betekend minder code; dat betekend dat je website sneller wordt als je opruimt.

Stond jouw antwoord er niet tussen? ​

Stel je vraag via ons contactformulier! 

Wij zullen hier persoonlijk antwoord opgeven en wellicht zelfs op deze pagina plaatsen. 

Speciaal voor jou!

Misschien heb je hier ook interesse in:

Uren vastzitten op dat ene probleem, frustratie! Bespaar je dan tijd met onze Helpdesk en Google service.

In de tussentijd ...

Houden wij onze linkedin wekelijks up to date

Hier vind je nieuwtjes over WordPress, websites, trucs en tips voor het onderhouden van je eigen website en veel meer.